Bite Back blij met nertsenfokverbod in zicht, maar strijdt door tot laatste bontkraag afgedaan wordt

Bericht van 18-12-2012

Zeist, 18 december 2012  - Dierenrechtenorganisatie Bite Back is blij dat de Eerste Kamer in een ruime meerderheid voor het nertsenfokverbod heeft gestemd. Dit gaat vanaf 2024 een einde maken aan de verschrikkelijke dood van miljoenen dieren per jaar. Bite Back vindt het alleen jammer dat er niet direct een einde gemaakt wordt aan de nertsenfokkerijen via een warme sanering en zal daarom blijven doorvechten om de bontsector eerder te stoppen.

Alex Romijn, woordvoerder van Bite Back: “Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er een besluit genomen na vele jaren. Hoewel na de Eerste Kamer de regering nog hun handtekening er onder moet zetten, lijkt het mij duidelijk dat deze ook akkoord zal gaan. Immers de volksvertegenwoordiging en het volk willen dit verbod. “

Jaarlijks worden zes miljoen dieren in kleine kooien gezet en moeten daar wachten totdat ze gedood worden. Hun leven bestaat uit zo een zeven maanden vol stress, angst en verveling. Een ellendig leven die eindigd door vergassing. De dieren worden uiteindelijk verwerkt in jassen, sjaals en mutsen.

Alex Romijn: “Hoewel het positief is dat het verbod er door is gekomen, zijn wij niet blij met het gegeven dat de dieren nog tot 2024 moeten lijden. We denken wel dat veel nertsenfokkers eerder zullen stoppen, maar een deel zal tot 2024 dieren fokken, laten lijden en doden. Wij gaan dan ook door met campagnes tegen de bont-industrie. Hoe eerder ook de consumenten hun kragen afgooien, des te eerder zullen alle pelsdieren vrij zijn van het leed”.

Bite Back feliciteert de initiatiefnemers van de wet, de collega-organisaties en mede-activisten met dit verbod en hoopt dat deze stap een grote inspiratie zal zijn voor meer acties, meer campagnes en meer wettelijke verboden zodat bont verdwijnt uit het straatbeeld.

Bite Back voert momenteel regelmatig campagne tegen de bontindustrie. Op www.bontvrij.org kunnen mensen anti-bontpakketten bestellen en zelf actief mensen gaan informeren over de schadelijke bontindustrie.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram